Minimalistisk backpacking

7 kg på ryggen og 9 dages rejse. Backpacking er en god udfordring til at lære at tænke mere minimalistisk.

 

Der har været lidt stille på bloggen det sidste stykke tid. Det er fordi, vi har været på ferie i Vietnam. Vi var afsted hele teamet og fik derfor mulighed for at lære hinanden at kende uden for arbejdsmæssig sammenhæng. Nu er vi tilbage i Ascension House med fornyet energi.

 

På vores rejse i Vietnam valgte vi at backpacke med kun håndbagage. På den måde kunne vi lettere komme rundt i Vietnam, når nu vi ikke havde en stor check-in bagage med os. Det betød, at vi hver måtte have 7 kg med. Som jeg også har beskrevet det i tidligere indlæg, er jeg ikke særlig god til begrænsningens kunst og har tidligere ikke kunnet nøjes med min North Face taske på 25-30 liter til en weekendtur – det var mere en hverdagstaske til studie og arbejde. Derfor var det lidt af en udfordring, at jeg nu skulle pakke i den til hele 9 dage. Men med et ønske om at leve mere minimalistisk, så var det en god udfordring.

 

For at forberede mig til rejsen, var jeg derfor nødt til at gøre mig en del overvejelser om, hvad, der er “need to have” og hvad, der er “nice to have”, når jeg er ude at rejse. Derfor skrev jeg en liste over mine reelle behov og mine ønsker, så jeg nemmere kunne holde mig på de tilladte 7 kg. Efter længere tids overvejelse havde jeg en færdig pakkeliste.

 

Overraskende nok, så havde jeg, trods jeg virkelig følte, at jeg havde skåret ind til benet og kun havde taget det vigtigste med, stadig strømper og underbukser i overskud, da jeg kom hjem. Jeg kunne også godt have klaret mig med en tanktop mindre. Noget af det skyldtes også, at jeg vaskede noget af mit tøj i hånden undervejs, men det er nu også et vigtigt trick til at pakke mindre.

 

Der var dog også ting, jeg ikke tog med, som jeg manglede på turen. Blandt andet regnede det én af dagene, og jeg havde satset på solskin, så jeg havde hverken regnslag eller regnjakke (jeg burde vide bedre, når nu jeg har været spejder i 18 år – I know!). Desuden savnede jeg også mit kamera til at fange nogle gode og smukke øjeblikke i Vietnam. Kameraet er dog mere “nice to have” end “need to have,” både fordi jeg havde en smartphone, der tager OK billeder og fordi jeg knipsede løs med mit indre kamera og kom hjem med nogle smukke minder i hukommelsen i stedet.

 

Efter jeg kom hjem opdaterede jeg min liste med mine erfaringer, så jeg har en gennemtestet liste, til næste gang, at jeg skal ud at rejse.

 

Vil du også gerne rejse med mindre og søger inspiration til hvordan?

 

Så kan du finde min pakkeliste her.
Fordi minimalisme også kan have en slagside, som kan karambolere med zero waste, som jeg anser som mindst lige så vigtig, har min pakkeliste både fokus på minimalisme og zero waste, så den indeholder fx bestik, termokop o.a., som ikke har så meget med minimalisme at gøre, men som er en vigtig pointe fra zero waste.

 

Hvis ikke du gider at downloade en hel liste, har jeg i stedet 3 tips til at pakke lidt lettere:

  1. Sæbe til at vaske dit tøj i hånden. Så kan du tage mindre tøj med. Jeg brugte bare håndsæbe denne gang.
  2. Et lille håndklæde. Du behøver ikke det store, lækre badehåndklæde. Jeg havde bare et lille hånd-håndklæde med.
  3. Tænk multifunktionelt. I stedet for at tage en håndcreme, en fodcreme, en natcreme, en dagcreme og en kropsolie med, så find dig én ‘all around’ olie eller creme, som kan gå til det hele. Et andet eksempel kan være det regnslag, jeg tænker at tage med mig på min næste backpackerrejse. Dette regnslag fungerer både som tæppe at sidde på eller tage over sig, som regnslag og som pude, når det er pakket sammen (desuden er det bæredygitgt produceret). Det hedder et Kachulatæppe og kan findes hos Coalatree her.

 

Vil du gerne se billede fra vores rejse i Vietnam?

 

Så klik dig ind på min instagram @karen_munch 🙂

september 20, 2017
karenmunch
Hong Kong, Minimalisme

One thought on “Minimalistisk backpacking

Har du en kommentar? Jeg vil så gerne høre fra dig!