Fra flugtforsøg til drømmerejse

For ca. 2 år siden var min mand så stresset at han spurgte om vi ikke bare skulle rejse langt væk – flygte, stikke af fra det hele.

Jeg syntes idéen lød spændende, men ville ikke gå med på præmissen om at løbe fra problemerne. 2 år senere og et terapiforløb til os hver, og nu er vi i Hong Kong.

 

Da Samuel første gang spurgte mig, om vi skulle tage ud og rejse, havde vi været gift i et års tid, hvoraf halvdelen af tiden havde gået med at Samuel var gået ned med stress. Han ville flygte. Han ville væk fra sine og vores problemer.

 

At blive gift var ikke nemt for os og clash i familiekulturer gjorde det endnu sværere. Vi havde hver vores familiebaggrund med hver deres mønstre, som oftest ikke passede sammen. Tværtimod.

 

Inden vi blev gift lavede vi en aftale om, at hvis den ene sagde “parterapi”, kunne den anden kun svare “javel”. Efter en længere stressperiode for Samuel, måtte jeg trække kortet ‘parterapi’ og efter en hård, men nødvendig snak, besluttede vi at vi begge ville starte i hver vores psykoterapi, for først at arbejde med vores egne problemer.

 

Efterhånden som vores terapiforløb skred frem, blev trangen til flugt i stedet en drøm om at rejse ud og opleve verden – opleve en anden kultur, blive en del af en anden slags hverdag end den danske.

 

Efter at have luftet idéen om at rejse for venner og bekendte, der hver gav deres bud på destinationer, endte vi med at tage kontakt til Areopagos , for at høre hvad mulighederne var, for at rejse til Hong Kong og være volontører på Tao Fong Shan Christian Centre.

 

Og nu er vi her så, hvor vi skal bo og bestyre et slags vandrehjem kaldet Ascension House.

juli 21, 2017
karenmunch
Hong Kong, Parforhold og relationer

2 thoughts on “Fra flugtforsøg til drømmerejse

Har du en kommentar? Jeg vil så gerne høre fra dig!